Αλέξης Σαββόπουλος

Το… βάθος, ο χαρακτήρας και ο αδιαπραγμάτευτος στόχος

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για την αναμέτρηση του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης, που... ζέστανε τον κόσμο των γηπεδούχων ύστερα από αρκετά καιρό λόγω της εμφάνισης της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου.

Καιρό είχε να φύγει ο κόσμος από το Κλεάνθης Βικελίδης χορτασμένος. Γεμάτος από ένα δίωρο που παρά το δριμύ ψύχος τον ζέστανε το θέαμα, οι ανατροπές, οι εναλλαγές συναισθημάτων, η ένταση. Κοινώς όσοι επέλεξαν να περάσουν το απόγευμά τους στο γήπεδο για να δουν τον Άρη κόντρα στον Αστέρα αντί να… χουχουλιάσουν στον καναπέ μπροστά στο τζάκι, είχαν ένα ακόμη λόγο να παρακολουθούν όρθιοι τα τεκταινόμενα, πέρα από την ανάγκη να μην… ξεπαγιάσουν.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Τους κρατούσε σε εγρήγορση το ίδιο το παιχνίδι. Δεν σε άφηνε να χαλαρώσεις. Εκεί που φαινόταν στο 71΄ μετά το 1-3 ότι η ομάδα της Τρίπολης «κλείδωσε» τη νίκη, ήρθε η επική αντεπίθεση του Άρη που όχι μόνο ισοφάρισε αλλά παρά τρίχα στις καθυστερήσεις θα έφτανε και σε μια διαστημική ανατροπή. Έστω και έτσι όμως, ο χαρακτήρας που έδειξε η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, η διάθεση να το παλέψουν ως το τέλος, η προσωπικότητα της ομάδας και ειδικά κάποιων παικτών, ήταν στοιχεία που άρεσαν στον κόσμο.

Είναι στοιχεία που… χτίζουν νοοτροπία, ανεβάζουν αυτοπεποίθηση και ψυχολογία, προσφέρουν ηρεμία, αισιοδοξία αλλά δίνουν και το έναυσμα στον κόσμο να πιστέψει σε αυτή την ομάδα και την υλοποίηση του πραγματικού και αδιαπραγμάτευτου στόχου που είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκ. Ο Άρης μπορεί να είναι με το ενάμιση πόδι από χθες στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, άρα και πιθανότατα σε νέες μάχες με ομάδες από την κατηγορία στην οποία ουσιαστικά ανήκει, που ιντριγκάρουν τον κόσμο, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρέπει να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά. Μυαλό και σκέψη από σήμερα οφείλουν να είναι στο ματς της Δευτέρας με την Καλλονή που είναι απείρως πιο δύσκολο και επικίνδυνο από το χθεσινό.

Ο Νίκος Αναστόπουλος, παλιά καραβάνα στους πάγκους, φαίνεται ότι δεν παρασύρεται, παρότι, στη φάση της ισοφάρισης το πανηγύρισε με την καρδιά του. Κόντρα στην Τρίπολη, έκανε στοχευμένο ροτέισον αφού με τις συνεχείς εμβόλιμες και το κύπελλο, θα έχει φορτωμένο πρόγραμμα και θα χρειαστεί να εκμεταλλευτεί το περίφημο βάθος στον πάγκο του Άρη. Έβαλε πρώτη φορά βασικό τον Μπαργκάν, επανέφερε μετά από καιρό στο βασικό σχήμα τον Ντούνη, χρησιμοποίησε πρώτη φορά φέτος τον Τσουμάνη άφησε εκτός Ίλιτς, Μιλούνοβιτς, Νέτο και Παυλίδη, όλοι τους βασικοί με Κισσαμικό. Και ας μην ξεχνούμε ότι απουσίαζαν και οι Τζεμπούρ, Ανάκογλου και Μπούρμπος και ο Βουτσιάς έμεινε εκτός αποστολής.

Τους κρατάει όλους… ζεστούς, αφού λογικά θα τους χρειαστεί. Μπαργκάν και Ντούνης άρπαξαν την ευκαιρία, ο Ρόβας που επανήρθε στο βασικό σχήμα ήταν εξαιρετικός, όλοι προσπάθησαν, μπήκαν στο κλίμα και έδειξαν ετοιμοπόλεμοι. Υπήρξαν βέβαια και προβληματάκια, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο αφού η απουσία ενός aggressive χαφ αντί του σοφτ Αντρέου, έδωσε την άνεση στον Αστέρα να κυκλοφορεί με άνεση και ταχύτητα την μπάλα. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να βγει ο Άρης στην αγορά τον Γενάρη για να αποκτήσει ένα τέτοιο χαφ και όπως φαίνεται ότι θα το κάνει.

Υ.Γ Η διοίκηση περίμενε το χθεσινό ματσάκι για να κάνει και εισπράξεις αφού όχι μόνο δεν συνέβη αυτό λόγω καιρού αλλά μπήκε και μέσα (ούτε 600 εισιτήρια δεν κόπηκαν συν τα διαρκείας).

Υ.Γ 1 Ο Θόδωρος Καρυπίδης επιστρέφοντας από τα ταξίδια του υποσχέθηκε στον Αναστόπουλο ότι θα τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες προς την ομάδα ως τις 10 του μήνα και στον ερασιτέχνη, τουλάχιστον αυτά που δικαιούται από τους εντός έδρας αγώνες. Για τον τελευταίο έχω την εντύπωση ότι δεν φτάνουν…

Y.Γ 2 Συγκρίσεις… Πέρσι ο Μακνίλ με κάταγμα στον καρπό ήταν στο παρκέ σε δυο εβδομάδες και ο Μαρμπλ με ένα στραμπουληγματάκι κάθεται εκτός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x